Ingrediente necesare:
2 morcovi
2 dovlecei
O ceapă
2 ouă
100 g făină
8 g praf de copt
Sare și piper după gust
Ulei pentru prăjire
Modul de preparare:
Începeți prin a da pe răzătoare cei 2 morcovi.
Ceapa trebuie tăiată în cubulețe cât mai mici.
Adăugați un vârf de cuțit de sare.
Se acoperă cu apă clocotită ceapa și morcovul, doar cât să fie complet acoperite legumele, și se lasă să stea timp de 5 minute.
Dăți și dovleceii pe răzătoare.
Presărați sare și apoi stoarceți bine zeama.
Scurgeți apa în care au stat morcovii și ceapa.
Bateți cele 2 ouă până devin spumoase.
Adăugați o treime de linguriță de sare și un vârf de piper negru.
Încorporați în compoziție 100 de grame de făină și 8 grame de praf de copt.
Încălziți puțin ulei în tigaie.
Chiftelele se prăjesc timp de aproximativ 5 minute la foc mic, pe ambele părți.
Puneți capacul imediat după ce ați modelat chiftelele.
Delicios apetit!