Pentru această rețetă, vom avea nevoie de următoarele ingrediente:
Aluat:
Făină – 150 g
Apă – 350 ml
Unt – 150 g
Ouă – 3 bucăți
Sare – 1/4 linguriță
Crema:
Frișcă sau smântână de 33% grăsime – 200 ml
Brânza de vaci – 170 g
Zahăr pudră – 50-100 g
Modul de preparare este foarte simplu:
Într-o oală se pune untul împreună cu apa și se lasă pe foc până la dizolvare completă.
Adăugăm apoi făina și, amestecăm continuu până formăm un aluat omogen.
Aluatul rezultat se pune într-un alt bol pentru a se răci.
Într-un alt vas, batem ușor ouăle cu un praf de sare.
Încorporăm treptat ouăle în aluat folosind porții mici, amestecând viguros.
Continuăm să amestecăm până obținem o consistență cremoasă a aluatului.
Acest aluat se pune într-o pungă de patiserie de unde vom modela forme mici pe o hârtie de copt.
Încălzim cuptorul la 250 de grade și coacem pentru 10 minute.
În final, scoatem prăjiturile și le umplem cu crema rezultată prin amestecarea tuturor ingredientelor.
Tăiem prăjiturile în două, le umplem cu crema de brânză și servim!