Pentru a le prepara, va trebui să aveți la dispoziție următoarele ingrediente:
Aluat:
Făină – 150 g
Apă – 350 ml
Unt – 150 g
Ouă – 3 bucăți
Sare – 1/4 linguriță
Crema:
Frișcă sau smântână cu 33% grăsime – 200 ml
Brânză de vaci – 170 g
Zahăr pudră – 50-100 g
Mod de preparare:
Începeti prin a pune untul într-o oală și adăugați apa, după care puneți totul pe foc și lăsați să se topească untul.
Adăugați făina treptat și amestecați continuu, până se formează un aluat omogen.
Transferați aluatul într-un alt vas și lăsați-l deoparte.
Într-un alt castron, bateți ușor ouăle împreună cu un praf de sare.
Încorporați treptat ouăle în aluatul cald, adăugând puțin câte puțin.
Amestecați astfel încât să obțineți o consistență de aluat cremos.
Transferați aluatul într-o pungă de patiserie și formați cercuri mici pe o hârtie de copt.
Preîncălziți cuptorul la 250 de grade și coaceți timp de 10 minute.
După coacere, scoateți prăjiturile și umpleți-le cu crema rezultată prin amestecarea tuturor ingredientelor menționate anterior.
Tăiați prăjiturile în jumătate, umpleți-le cu cremă și sunt gata de servit!
Poftă bună!