8 motive puternice pentru care ar trebui să includem Pomelo în alimentația noastră

Pomelo este un membru exotic al speciilor citrice, oferind o multitudine de beneficii pentru sănătate, disponibile celor care sunt dispuși să exploreze și să descopere acest fruct unic.

Beneficiile notabile ale fructului Pomelo includ stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea digestiei, scăderea tensiunii arteriale, prevenirea anemiei, creșterea densității osoase, diminuarea semnelor de îmbătrânire prematură, prevenirea cancerului, protecția inimii, un ajutor valoros în cadrul dietei de slăbire și îmbunătățirea sănătății dentare.

Fructul Pomelo are o istorie de utilizare care se întinde pe parcursul a sute de ani, deși se presupune că cultivarea sa a început cu mult timp înainte în diferite regiuni ale Asiei de Sud-Est.

Valoarea nutrițională remarcabilă a fructului Pomelo

Popularitatea fructului Pomelo crește în strânsă legătură cu valorile sale nutriționale semnificative, incluzând vitamine, minerale și compuși organici ca vitamina C, potasiu, fibre dietetice, vitamina B6 și magneziu.

Chiar dacă nu dispune de o varietate extinsă de nutrienți, aceia pe care îi conține sunt oferiți în doze eficiente, în special vitamina C.

Beneficiile pentru sănătate oferite de fructul Pomelo

1. Stimularea sistemului imunitar

În ciuda faptului că o singură porție este mai mică decât un fruct întreg, ingerarea întregului fruct nu este o idee rău de tot, considerând că fiecare felie conține aproximativ 60% din doza zilnică necesară de vitamina C.

Acest puternic izvor de acid ascorbic a fost utilizat de-a lungul generaților în Asia de Sud-Est pentru a susține un sistem imunitar puternic.

Vitamina C funcționează ca un antioxidant, modificând activitatea celulelor albe din sânge și combatând radicalii liberi, entități care pot deteriora sistemele organelor corpului.

Acest nutrient ajută la neutralizarea infecțiilor ce pot provoca simptome precum răceală, tuse, febră, dar și afecțiuni mai severe cauzate de infecții microbiene, virale și bacteriene.

2. Promovarea digestiei

Majoritatea fructelor conțin cantități importante de fibre, iar Pomelo nu face excepție de la această regulă. Un fruct (doar partea comestibilă) oferă aproximativ 25% din necesarul zilnic de fibre.

Acest lucru favorizează o digestie sănătoasă și combate probleme precum constipația și diareea.

Conținutul ridicat de fibre întărește masa fecală, favorizează o mișcare normală a tractului digestiv și stimulează secreția sucurilor digestive și gastrice pentru a descompune proteinele complexe și a stimula digestia alimentelor.

Acest aspect menține funcționarea optimă a sistemului digestiv.

3. Reglarea tensiunii arteriale

Fructul Pomelo este o sursă excelentă de potasiu, fiecare fruct oferind aproximativ 37% din necesarul zilnic.

Potasiul acționează ca un vasodilatator, ceea ce înseamnă că relaxează vasele de sânge și promovează creșterea circulației sângelui și oxigenării organelor interne.

În același timp, reduce presiunea asupra inimii și diminuează riscul de arteroscleroză, infarct miocardic, și accident vascular cerebral (AVC).

4. Prevenirea crampelor musculare

Potasiul este, de asemenea, esențial pentru menținerea echilibrului fluidelor în organism, o componentă cheie în prevenirea crampelor musculare și rigidității.

Fără niveluri adecvate de potasiu, pe care Pomelo ni le poate furniza, ar putea apărea frecvent crampe, spasme și o sensibilitate sporită la entorse musculare și răni la nivelul ligamentelor.

5. Îmbunătățirea sănătății osoase

Aportul suficient de potasiu a fost asociat cu densitatea minerală osoasă, deoarece facilitează absorbția altor minerale esențiale în menținerea oaselor puternice.

În consecință, Pomelo poate ajuta la prevenirea osteoporozei și a slăbirii generalizate a oaselor.

6. Antîmbătrânire

Cotele uriașe de vitamina C prezente în Pomelo acționează ca antioxidanți, neutralizând radicalii liberi periculoși.

Un efect secundar cauzat de radicalii liberi este degradarea pielii, care se poate manifesta prin simptome ale îmbătrânirii premature, precum riduri, laxitate cutanată și pete de bătrânețe.

Consumul sporit de vitamina C poate preveni aceste efecte, deci nu ezitați să consumați mai mult Pomelo! Mai mult, acesta conține spermadină, o substanță chimică rară, care se găsește de fapt în sperma umană, de unde își trage și numele. Aceasta a fost strâns legată de proprietăți anti-îmbătrânire!

7. Scădere în greutate

Atât grapefruitul, cât și Pomelo conțin o „enzimă de ardere a grăsimilor”, care vă poate sprijini în procesul de slăbire.

Aceasta se numește carnitină palmitoil-transferază și nu se regăsește în multe alimente. Cu toate acestea, fructul Pomelo poate îmbunătăți semnificativ lupta împotriva balonării.

8. Sănătate orală și dentară

Vitamina C este esențială pentru producerea colagenului, care întărește țesuturile, organele și celulele.

Acesta poate stimula rezistența gingiilor și a țesuturilor orale pentru a preveni infectarea sau slabirea acestora, ceea ce poate duce la pierderea dinților și la afecțiuni orale periculoase.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: