Aluat:
ouă – 4 bucăți
zahăr – 400 g
ulei vegetal – 240 ml
lapte – 400 ml
făină – 600 g
praf de copt – 2,5 lingurițe
bucăți de ciocolată – 150 g
pudră de cacao – 2 linguri
lapte – 4 linguri
afine (congelate sau proaspete) – după gust
sirop/zeamă de la compot – după gust
migdale măcinate – după gust
Mod de Preparare:
Amestecăm ouăle cu zahărul într-un bol, adăugăm uleiul și laptele și presărăm făina amestecată cu praful de copt.
Sfat: Pentru a evita cocoloașele în aluat, adăugați făina prin sită.
Turnăm jumătate din aluatul bătut într-un alt bol și îl amestecăm cu bucăți de ciocolată, pudră de cacao și lapte.
Ulterior, incorporăm afinele în aluatul de cacao.
Notă: Cantitatea de afine depinde de preferințele dumneavoastră.
Alternezăm aluatul simplu și aluatul de cacao în tava tapetată cu hârtie de copt și folosim o scobitoare pentru a crea forme, astfel încât aluatul să se lege uniform.
Coacem în cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru 40 de minute.
La final, însiropăm prăjitura după gust și presărăm migdalele măcinate.
Ce dulce este viața cu pandispan delicios!
Pregătirea acestui pandispan cu ciocolată este un adevărat răsfăț culinar!
Un desert minunat pentru toate ocaziile deosebite!
Vedeta oricărei mese festive!