Rodia este o adevărată binecuvântare pentru sănătatea noastră:
1. Dizenteria – eliminată în 5 ore.
2. Salmoneloza – eliminată în 5 ore.
3. Ulcerul stomacal – vindecat într-o săptămână.
4. Colita – vindecată într-o săptămână.
5. Disbacterioza – vindecată într-o săptămână…
6. Apendicita acută – eliminată în 5 ore.
Mai jos vă propunem o rețetă pentru a prepara o infuzie de coji de rodie uscate care poate fi utilizată pentru tratamentul acestor afecțiuni.
Proporția dintre cojile de rodie uscate și apa clocotită este de 1:20. Adică, adăugați într-un recipient aproximativ 10-12 grame de coji de rodie uscate și turnați peste ele 200 ml de apă clocotită (pot fi turnați într-un borcan 200 ml de apă, apoi adăugați 10-12 grame de coji de rodie și fierbeți-le la cazan electric, fără a fi necesar să fierbeți). Acoperiți recipientul și lăsați infuzia timp de 25-30 de minute, după care puteți începe să o consumați. Nu aruncați cojile, infuzia continuă să se realizeze. În timpul acestui proces, recipientul cu coji de rodie trebuie să fie lângă cel care urmează să beneficieze de tratament.
Avem aceeași metodă de preparare a infuziei pentru toate afecțiunile menționate mai sus, diferența o face metoda de aplicare.
În cazul următoarelor condiții: 1) dizenterie; 2) salmoneloză; 3) febră tifoidă; 4) holeră; 5) apendicita acută – utilizarea infuziei este următoarea:
1. După ce ați lăsat-o să infuzeze timp de 25-30 minute, consumați aproximativ jumătate din lichid (jumătate de pahar). Dacă după 10 minute vă simțiți mai sănătos, atunci aveți doar tulburări digestive ușoare – și acum sunt de domeniul trecutului. Puteți porni în siguranță în orice călătorie, fără a vă teme de diaree sau constipație.
2. Dacă după 10 minute încă nu vă simțiți mai bine, este posibil să aveți una dintre următoarele afecțiuni: dizenterie, salmoneloză, febră tifoidă sau holeră. În acest caz, trebuie să rămâneți acasă și după 3 ore, consumați restul din infuzie. Tratamentul durează 3 ore (3,5 ore dacă includem și timpul de infuzie), iar îmbunătățirea stării de sănătate apare la 5 ore de la începerea tratamentului.
Pentru a vindeca într-o săptămână următoarele condiții: 1) ulcerele gastrice; 2) ulcerele intestinale; 3) colita (un proces inflamator la nivelul colonului); 4) disbioza – se utilizează infuzia de coji de rodie uscate în felul următor:
1. După ce ați lăsat-o să infuzeze timp de 25-30 minute, puteți începe să o consumați. Consumați jumătate din cantitatea infuziei (90-100 ml) pe parcursul unei zile, în 4 etape, cu doze aproximativ egale și la intervale de timp apropiate (aproximativ 20-25 ml per doză). Consumați infuzia pe stomacul gol, prima doză dimineața, după somn, și ultima înainte de a merge la culcare.
2. Nu consumați infuzia în fiecare zi, ci o zi da, o zi nu, adică în zilele 1, 3, 5, 7 consumați infuzia, iar în zilele 2, 4, 6 nu o consumați.
3. Această cură este suficientă pentru a trata complet afecțiunile mai sus menționate. Totuși, dacă optați pentru continuarea tratamentului, de exemplu în cazul unui ulcer gastric, puteți relua o cură de tratament, nu mai devreme de o săptămână după terminarea celei anterioare.
4. Nu este necesar să filtrați infuzia – ea continuă să fie activă pe parcursul tratamentului.
5. Este important să evitați consumul de alcool pe durata tratamentului, mai ales în zilele în care consumați infuzia.
6. Mecanismul de acțiune se bazează pe faptul că bacteriile patogene din sistemul digestiv sunt constant inhibate, iar la locul lor colonizează bacterii benefice.
7. Infuzia de coji de rodie a fost folosită în trecut și pentru tratarea rănilor, în special de Hipocrate. Se umezește un tampon de vată cu infuzie și se aplică pe rană, menținându-se umed până la vindecarea acesteia.
CONCLUZII:
Rodia, acest fruct minunat cu rubine în interior, este unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Originea numelui se află în termenul latin „granatus”, care se traduce prin „conținând granule”. Rodia este utilă în toate formele sale: pulpa, coaja, sucul, florile și chiar și rădăcinile sunt bogate în beneficii.
Avicenna, în operele sale, menționează rodia nu mai puțin de 150 de ori și într-o multitudine de contexte!
În cosmetologie, rodia este un ingredient esențial. Este utilizată în multe creme, uleiuri și unguente datorită proprietăților de netezire și albire a pielii și pentru eliminarea petelor de vârstă și pistruilor.
Rodia este de asemenea excelentă pentru întărirea unghiilor și îmbunătățirea rezistenței și strălucirii părului.
Adoptați o alimentație bogată în rodie și veți vedea beneficiile pe termen lung pentru sănătate!