Cum să prepari acasă siropul de pătlagină pentru tuse și durerile de gât persistente

Există un remediu natural, accesibil și eficient pentru tuse și durerile aspre de gât – siropul de pătlagină preparat acasă. Având la bază doar două ingrediente, acest sirop își face simțită prezența imediat.

Pătlagina este recunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, analgezice și expectorante, făcând minuni în caz de inflamare a articulațiilor, tendoanelor, mușchilor, și pentru umflături, entorse sau fracturi. Remediul natural este util și pentru calmarea mușcăturilor de insecte și are proprietățile unui diuretic eficient.

Planta lucrează în favoarea sănătății oculare, alinând simptomele asociate cu orbirea nocturnă, degenerescența maculară și cataracta. Din frunzele de pătlagină poți obține unguente, tincturi, infuzii, siropuri și comprese, minunate pentru diverse afecțiuni.

Descoperirile științifice au confirmat că extractele apoase de frunze de pătlagină, administrate oral, stimulează producția de interferon și anticorpi antivirali, care protejează organismul de invazia virală. Atât sucul de frunze proaspete de pătlagină, cât și decoctul de frunze uscate, accelerează vindecarea rănilor și regenerarea epidermei.

Ingrediente necesare pentru prepararea siropului de pătlagină:

Vei avea nevoie de:

250 g de frunze de pătlagină

1 cană de miere

Spală frunzele de pătlagină sub jet de apă rece, repetând procesul de cel puțin două ori sau cât consideri necesar.

Stoarce sucul din frunze și adaugă mierea. Astfel, obții siropul tău natural.

În cazul în care produsul final nu va fi consumat de copii, poți adăuga și aproximativ 50 ml de alcool 40%.

Siropul obținut se depozitează într-o sticlă de sticlă de culoare închisă și se păstrează la frigider.

În cazul unei infecții, se recomandă consumul a 1 lingură de 3 ori pe zi. Pentru prevenire, se bea o lingură pe zi până la epuizarea siropului.

Impresionează-ți prietenii cu această rețetă deosebită de sirop de pătlagină preparat acasă!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: