Ingrediente:
5 ouă
350 g zahăr
200 ml ulei
2 pliculețe de zahăr vanilat
100 ml lapte
250 g făină + 1 lingură
1 plic praf de copt (12 g)
350 g cireșe fără sâmburi
1 lingură de griș
Zahăr pudră pentru decor, dacă doriți.
Mod de preparare:
Pentru început, mixați ouăle, adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați până rezultatul este o spumă (cel puțin 5 minute).
Adăugați uleiul și laptele și mai mixați câteva momente.
în final, adăugați făina cernută și praful de copt și amestecați la viteza mică cu mixerul.
Pregătiți o tavă de 25 x 35 cm, pudrați-o cu hârtie de copt sau unși cu ulei și presărați cu făină (îndepărtați excesul) și turnați amestecul.
Puneți cireșele într-o sită pentru a se scurge, apoi le învelești într-un amestec de făină și griș, pentru a preveni căderea lor pe partea inferioară a prăjiturii.
Combinați bine cireșele cu făina și grișul și le distribuiți peste amestecul de pe tavă.
Încălziți cuptorul la 210 grade C și coaceți pandișpanul pentru aproximativ 30 de minute.
Verificați cu o scobitoare dacă este pregătită.
Dacă scobitoarea iese curată, este semn că pandișpanul este gata.
În caz contrar, lăsați-l mai mult timp la cuptor.
După ce ați scos pandișpanul din cuptor, când încă este fierbinte, pudrați-l cu zahăr.
Când prăjitura s-a răcit puțin, tăiați-o în cuburi.
Poftă bună!