Pandișpan cu cireșe – O bunătate aerată și parfumată

Ingrediente:

5 ouă

350 g zahăr

200 ml ulei

2 pliculețe de zahăr vanilat

100 ml lapte

250 g făină + 1 lingură

1 plic praf de copt (12 g)

350 g cireșe fără sâmburi

1 lingură de griș

Zahăr pudră pentru decor, dacă doriți.

Mod de preparare:

Pentru început, mixați ouăle, adăugați zahărul și zahărul vanilat și mixați până rezultatul este o spumă (cel puțin 5 minute).

Adăugați uleiul și laptele și mai mixați câteva momente.

în final, adăugați făina cernută și praful de copt și amestecați la viteza mică cu mixerul.

Pregătiți o tavă de 25 x 35 cm, pudrați-o cu hârtie de copt sau unși cu ulei și presărați cu făină (îndepărtați excesul) și turnați amestecul.

Puneți cireșele într-o sită pentru a se scurge, apoi le învelești într-un amestec de făină și griș, pentru a preveni căderea lor pe partea inferioară a prăjiturii.

Combinați bine cireșele cu făina și grișul și le distribuiți peste amestecul de pe tavă.

Încălziți cuptorul la 210 grade C și coaceți pandișpanul pentru aproximativ 30 de minute.

Verificați cu o scobitoare dacă este pregătită.

Dacă scobitoarea iese curată, este semn că pandișpanul este gata.

În caz contrar, lăsați-l mai mult timp la cuptor.

După ce ați scos pandișpanul din cuptor, când încă este fierbinte, pudrați-l cu zahăr.

Când prăjitura s-a răcit puțin, tăiați-o în cuburi.

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: