Ingrediente pe care le veți avea nevoie:
5 ouă
350 g zahăr
200 ml ulei
2 pliculețe cu zahăr vanilat
100 ml lapte
250 g făină + 1 lingură
1 plic praf de copt (12 g)
350 g cireșe fără sâmburi
1 lingură de griș de grâu
zahăr pudră opțional pentru decor
Modul în care se prepară:
Începeți prin a bate ouăle cu mixerul, după care adăugați zahărul și zahărul vanilat și continuați să bateți până când amestecul devine complet spumos (pentru cel puțin 5 minute).
Adăugați uleiul, laptele și mixați câteva momente.
În final, turnați făina cernută și praful de copt și mixați cu ajutorul mixerului la cea mai mică viteză.
Pregațiți o tavă de copt de 25 x 35 cm cu hârtie de copt sau ungeți-o cu ulei și stropiți cu făină (eliminați excesul de făină), după care turnați amestecul obținut.
Puneți cireșele într-o strecurătoare și lăsați-le să se scurgă bine, apoi stropiți-le cu un amestec de făină și griș, pentru a evita să cadă la fundul blatului de prăjitură.
Amestecați cireșele cu făina și grișul și apoi distribuiți-le pe suprafața blatului.
Preîncălziți cuptorul la 210 grade Celsius și coaceți blatul pentru aproximativ 30 de minute.
Folosiți o scobitoare pentru a verifica dacă blatul este gătit.
Dacă scobitoarea iese curată, puteți scoate blatul din cuptor.
Dacă nu, prelungiți timpul de coacere.
După ce scoateți blatul fiebinte din cuptor, îl puteți stropi cu zahăr pudră.
Când prăjitura s-a răcit suficient, o puteți tăia în cuburi.
Poftă bună!