Sarmale turcești cu un gust desăvârșit. Seamănă cu chifteluțe și au un gust de neuitat

Pentru a prepara această delicioasă rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:

1,3 kilograme de varză albă,

400 de grame de carne de vită tocată,

200 de grame de orez,

100 de grame de bulgur,

4 linguri de pastă de roșii,

70 de grame de ceapă,

4 căței de usturoi,

20 de grame de unt,

30 de grame de pătrunjel proaspăt,

1 lingură de zahăr,

450 de mililitri de apă,

o linguriță de fulgi de chili roșu și piper negru măcinat,

2 lingurițe de sare.

Modul de preparare este următorul:

Îndepărtăm cotorul de la varză, după care o plasăm în cuptorul cu microunde timp de 15 minute la o putere de 800W.

Acest pas este esențial pentru a înmuia frunzele de varză.

Chiar mai bine dacă aveți la îndemână varză murată.

Când varza a finit de petrecut timp in cuptor, cu grijă desprindem frunzele de pe corpul principal.

Pentru sos, într-un bol separat vom amesteca pasta de roșii, sarea, piperul negru, zahărul și apa.

Adăugăm 4 căței de usturoi striviți la carnea tocată, 2 linguri de pastă de roșii, orezul spălat și bulgurul, piperul, pătrunjelul tocat mărunt și ceapa cubulete, untul înmuiat, și amestecăm totul bine.

Următorul pas este formarea sarmalelor. Ne vom folosi de un castronel mic pentru a înveli chiftelele în frunze de varză.

Așezăm frunzele de varză pe castronel, adăugăm o lingură sau două de umplutură și înfășurăm cu grijă.

Plasăm sarmalele gata formate într-o tigaie preîncălzită, peste care turnăm sosul preparat anterior.

Adicem totul la fierbere, apoi lăsăm totul la foc mic pentru exact o oră, cu capacul pus.

Savurați aceste rulouri de varză în stil turcesc cu smântână proaspătă.

Poate fi servită ca o masă principală sau ca aperitiv. Să vă dea poftă de mâncare!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: