O abordare inedită la ardeii umpluți: ardei gras copt cu roșii și usturoi, fără carne

Ingrediente:

Ardei gras – 7 buc

Usturoi – 7 căței

Rosii – 2 buc

Sare – după gust

Ulei de floarea soarelui – pentru prăjire

Oțet – o lingură

Marar – o legătură

Mod de preparare:

Începem prin a spăla bine ardeii grași.

Facem tăieturi pentru umplutura, un X în vârf.

Curățăm cățeii de usturoi pe care îi tăiem în felii subțiri.

Apă după care, spălăm bine roșiile și le tăiem în bucăți mici.

Usturoiul și roșiile se pun în interiorul ardeiului dulce.

Întindem legumele umplute într-o tigaie încinsă cu ulei de floarea-soarelui.

Stropim ardeii cu sare.

Gătim la foc mediu sub un capac până când ardeii se rumenesc, întorcându-i periodic pe cealaltă parte.

Mutăm legumele pe o farfurie, turnând puțin oțet.

Tăiem mararul, îl presărăm deasupra și așteptăm să servim!

Acest aperitiv poate fi savurat atât cald cât și rece.

Să vă bucurați de el, după gustul inimii, în plin sezon de vară.

Puteți lăsa umplutura clasică cu orez și carne pentru iarnă, iar acum să abordați puțin diferit prepararea ardeiului gras.

Nu trebuie să vă fie teamă să experimentați, deoarece vă așteaptă de fiecare dată un rezultat delicios. Garantat!

Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: