Dovleceii au început să câștige popularitate în bucătărie în ultima perioadă. Sunt nu doar delicioși ci și ușor de preparat!
Astăzi o să vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de clătite cu dovlecei. Toată lumea din familie o să îndrăgească rețeta aceasta!
Ingrediente:
– 450 g dovlecei
– 300 ml kefir
– 4 ouă
– 350 g făină
– 1 lingură ulei de floarea-soarelui
– pătrunjel
– un vârf de cuțit de sare
– 1/2 lingură bicarbonat de sodiu
– unt pentru ungerea tigăii
Pas cu pas: cum pregătim clătitele cu dovlecei
Rade dovleceii și amesteca-i cu oul, sarea și kefirul într-un vas mijlociu.
Adaugă pătrunjelul tocat și amestecă bine.
Încorporează treptat făina și frământă aluatul.
Adăuga bicarbonatul de sodiu și uleiul. Amestecă bine și lasă compoziția să se odihnească 20 de minute. Dacă aluatul este prea gros, adaugă un pic de apă sau de lapte. Formează clătitele și prăjește-le până sunt aurii pe ambele părți.
Pentru a adăuga un plus de savoare, unge clătitele cu unt înainte de a le servi. Gata! Masa este servită!
Împărtășește această rețetă minunată de clătite cu dovlecei cu prietenii tai!