Este posibil să pregătiți o maioneză delicioasă fără utilizarea ouălor, fiind deopotrivă de cremoasă și fină. Aceasta poate fi servită alături de orice fel de mâncare, oferind un gust delicios și o textură extrem de fină. Turneați peste ea condimentele preferate pentru a-i oferi un plus de savoare.
Ingrediente:
– 100 ml de lapte (la temperatura camerei)
– 200 ml ulei
– 2 linguri de zeamă de lămâie
– 1 lingură de muștar
– 1/3 de linguriță de usturoi
– 1/2 linguriță de sare
Modul de preparare:
În primul rând, amestecați laptele cu uleiul, folosind un robot de bucătărie sau un mixer.
Veți observa că uleiul se transformă, într-un timp foarte scurt, într-o cremă groasă când este combinat cu laptele.
În continuare, adăugați muștarul, pudra de usturoi, sarea, și sucul de lămâie. Continuați procesul de mixare până obțineți o consistență omogenă.