Lista de ingrediente necesare este următoarea:
Pentru aluat avem nevoie de:
- 6 gălbenușuri
- 360 g făină
- 150 g unt
- 130 g zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- coaja de la 1/2 lămâie
- 200 ml lapte
- 2 lingurițe de praf de copt
- caise proaspete sau 1 cutie de compot de caise
Pentru spumă veți avea nevoie de:
- 6 albușuri
- 180 g zahăr granulat
- 100 g de nucă de cocos
- vârf de cuțit de sare
Haideți să ne apucăm de gătit!
Începeți prin preîncălzirea cuptorului la 180 de grade. Apoi, pregătiți o tavă de copt de 30 x 40 cm și tapetați-o cu hârtie de copt.
Într-un castron mare, frecați untul cu 130 g de zahăr până acesta devine spumos. Adăugați gălbenușurile și esența de vanilie și continuați să amestecați până obțineți un amestec omogen și cremos.
Adăugați laptele în mod treptat și amestecați bine. Într-un alt bol, cerniți făina și praful de copt. Adăugați coaja de lămâie și amestecați.
Incorporați treptat amestecul de făină în bolul cu ingredientele umede, amestecând bine până obțineți un aluat omogen.
Turnați aluatul în tava pregătită și nivelați-l astfel încât stratul să fie uniform. Peste aluat adăugați caisele proaspete sau din compot, pe care le-ați scurs în prealabil.
Dați tava la cuptorul preîncălzit și coaceți aproximativ 20 de minute.
Între timp, pregătiți spuma: bateți albușurile cu un vârf de cuțit de sare până se transformă într-o spumă tare. Adăugați treptat 180 g de zahăr granulat și continuați să amestecați până obțineți o spumă lucioasă. Adăugați nuca de cocos și amestecați ușor cu o lingură de lemn.
După ce ați copt blatul, scoateți-l din cuptor și întindeți spuma de albușuri cu cocos pregătită anterior.
Reduceți temperatura cuptorului la 150 de grade și puneți din nou tava în cuptor cu spuma de albușuri deasupra. Coaceți până spuma prinde o nuanță aurie.
Odată copt, scoateți desertul din cuptor și lăsați-l să se răcească. Tăiați în felii și serviți. Poftă bună!