Ingrediente necesare:
2 kg de roșii verzi (sau galbene, roșii necoapte)
4 cepe
2 ardei iuți
1 lingură de sare
2 linguri de semințe de muștar
1 linguriță de semințe de coriandru
Pentru marinadă:
1 litru de apă
70 ml oțet 9%
4-6 linguri de zahăr
1 lingură de sare
10 boabe de piper negru
Modul de preparare:
Rosiile verzi și galbene în proporții egale sunt excelente pentru această salată, o va face să arate mai atractiv!
Tăiați roșiile în felii groase, ceapa în benzi subțiri, iar ardeiul iute (inclusiv semințele) în inele mici.
Combinați toate legumele într-un castron, adăugați semințele de muștar și coriandru.
Adăugați o lingură de sare și amestecați bine.
Lăsați amestecul să stea timp de 30 de minute.
Între timp, pregătiți saramura. Un litru este suficient pentru această cantitate de legume.
Adăugați sare, zahăr și piper în apă.
După ce începe să fiarbă, adăugați oțetul de 9% și gata (nu trebuie să fierbeți oțetul).
Aranjați roșiile strâns în borcane, eu le-am sterilizat cu un volum de 0,5 litri.
Umpleți cu saramura, acoperiți cu capace și sterilizați într-o oală mare.
Sterilizați (după fierberea apei din oală) timp de 15 minute.
Lăsați borcanele să se răcească încet (sub o pătură).
Din această cantitate de legume puteți obține 6 borcane.
Avem o toamnă întreagă înainte, așa că vom repeta cu siguranță această rețetă.
Pentru a nu regreta iarna că am preparat prea puține!
Poftă bună!