Ingrediente:
300 g de zmeura
400 ml smantana pentru frisca
120 g lapte condensat
biscuiti (27 buc.)
70 g zahar granulat
5 g de pectina/gelatina
Mod de preparare:
Intr-o oala, se combina zmeura, zaharul si pectina, urmand apoi a se fierbe amestecul.
Dupa fierbere, se lasa preparatul sa se raceasca la temperatura ambientala.
Se bate smantana pana capata o consistenta tare, se adauga laptele condensat si se continua baterea pana cand ingredientele se omogenizeaza.
Se dispun biscuitii pe fundul unei tavi formand un strat uniform.
In frisca batuta se incorporeaza o treime din compozitia de zmeura.
Crema obtinuta se distribuie peste stratul de biscuiti, se adauga o cantitate mica din amestecul ramas de zmeura si se combina usor cele doua creme.
Deasupra se aseaza un alt strat de biscuiti, se pune restul cremei si amestecul de zmeura si se completeaza cu inca un rand de biscuiti.
Compozitia este apoi lasata la congelator pentru cel putin 4 ore.
Dupa racirea suficienta, delicioasa inghetata cu zmeura este gata de servit!
Pofta buna!