O delicatesă de neegalat – Plăcinta cu mere și budincă de vanilie

Pentru a ne înfrupta cu această prăjitură delicioasă, avem nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

500 g făină

250 g margarină

sare

2 linguri zahăr

1 plic praf de copt

150 ml apă călduță

Ingrediente pentru crema de vanilie:

2 plicuri budincă de vanilie

500 ml lapte

7 linguri zahăr

Ingrediente pentru umplutura de mere:

1 kg mere

2 linguri griș

suc de lămâie

Modul de preparare este următorul:

1. Începem cu aluatul: punem făina într-un bol, adăugăm margarina, praful de copt, zahărul, sarea, apa călduță și frământăm aluatul până devine moale și ușor de manevrat. Acoperim bolul cu un prosop de pânză și lăsăm aluatul să se odihnească în frigider pentru 15 minute.

2. După aceea, împărțim aluatul în 3 părți egale. Abia apoi, întindem fiecare bucățică de aluat, transformând-o într-o foaie subțire.

3. Pentru crema de vanilie, pregătim budinca așa cum acesta menționează pe ambalaj. Separat, pregătim merele: le curățăm de coajă, apoi le dăm prin răzătoare. Adăugăm sucul de lămâie și le călim puțin într-un vas, la foc mic, pentru 2-3 minute.

4. Acum, vine partea distractivă – asamblarea prăjiturii. Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, așezăm întâi o foaie de aluat, apoi un strat de mere și acoperim cu a doua foaie de aluat. Adăugăm budinca și acoperim cu a treia foaie de aluat. Înțepăm prăjitura cu o furculiță și apoi o coacem în cuptor, la o temperatură de 180 de grade, timp de 40 de minute.

La final, o decorăm cu zahăr pudră pentru un aspect estetic și o savurăm cu bucurie. Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: