Redescoperiți-le: Îndrăgitele găluște cu prune pregătite după o rețetă autentică

Prunele, delicioase și bogate în vitamine, pot fi savurate în stare crudă sau incluse în diversitatea de deserturi culinare .

Vă prezentăm în continuare rețeta de găluște cu prune semnată de Elena Lasconi, triumfătoarea ediției cu vedete a emisiunii MasterChef.

Modul de preparare a găluștelor cu prune

Lista de ingrediente (pentru 8-10 porții):

300 gr cartofi fierți (tocați cu mașina)

200 gr făină

1 ou

sare (un vârf de cuțit)

1/2 kg prune

100 gr pesmet

50 gr zahăr pudră

scorțișoară (după preferințe)

50 ml ulei

GĂLUŞTE CU PRUNE. Etapele de preparare:

Cartofii se fierb în coajă pentru aproximativ 30 de minute. Paralel, pesmetul se prăjește în ulei, amestecând constant cu o lingură de lemn în vederea prevenirii arderii acestuia.

Când pesmetul devine rumen, se transferă într-un bol care a fost prealabil răcit. Prunele se spală, se scot sâmburii și se lasă să se scurgă.

Se pune la foc o oală cu 3-4 l de apă, în care se adaugă jumătate de linguriță de sare și două linguri de ulei.

Cartofii fierți se curăță de coajă (aceștia trebuie să fie fierbinți), se trec prin mașina de tocat și se stropesc cu puțin ulei (3-4 linguri).

Se lasă să se răcească, după care se adaugă făina, sarea și oul. Se obține aluatul, care se întinde cu făcălețul și se taie în pătrate (aproximativ 10 cm x 10 cm).

Fiecare prună se ambalează în aluat și se modelează cu grijă sub forma de gălușcă.

Când apa începe să fiarbă, se micșorează flacăra și se fierb 6-8 găluști. Acestea vor fi fierte timp de 15-20 de minute, scoase treptat cu o spumieră și trecute prin pesmet. Se pudrează cu zahăr și scorțișoară numai în momentul servirii.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: