Dacă aveți chef să gătiți, iată ce ingrediente veți avea nevoie:
– un kilogram de ardei roșu dulce, carnos;
– 4-5 căței de usturoi;
– o lingură de oțet de 9%;
– două linguri de ulei vegetal;
– cinci boabe de piper negru;
– jumătate de linguriță de sare;
– o treime din lingurita de zahăr.
Și acum, haideți să trecem la modul de preparare:
Curățați și spălați bine ardeii, dar fără a le scoate cozile.
Uscăți ardeii.
Înveliți tava de copt cu hârtie de copt sau folie de aluminiu și așezați ardeii.
Coaceți la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute, întorcându-i de trei ori în acest timp.
Puteți opta și pentru a-i găti pe grătar, gustul lor va fi și mai delicios.
Transferați ardeii într-o cratiță, acoperiți-o cu un capac și lăsați-i să se răcească complet – coaja se va înlătura ușor după ce a fost “parată”.
Amestecați sarea cu zahărul, piperul, uleiul vegetal și oțetul.
Adăugați puțină apă, doar cât să se amestece bine ingredientele.
Amestecați totul până la omogenizare.
Tăiați usturoiul în felii subțiri și adăugați-l la marinadă.
Într-un recipient cu capac, așezați un strat de ardei, turnați marinada, adăugați alăturile de usturoi, iar apoi continuați în acest mod până toți ardeii sunt gata.
Închideți capacul recipinetului și lăsați ardeii la marinat timp de 6 ore.
De obicei, gătesc acești ardei seara, astfel încât să fie gata să fie servit ca aperitiv a doua zi.