Lista de ingrediente constă în:
500 grame de dovlecei (aproximativ două bucăți de dimensiuni mici)
O ceapă de dimensiuni mari
Un morcov
Sare, quantitatea fiind ajustabilă după preferințe
Piper negru măcinat, conform cât doriți de picant
Un buchet de mărar
170 grame de brânză feta
Ulei vegetal, utilizat în funcție de necesitate
Înainte să intrăm în detaliile modului de preparare, iată ce aveți de făcut:
În primul rând, morcovul și dovlecei trebuie să fie bine spălați, morcovul fiind și curățat și ras la grosime medie.
Dovleceii sunt tăiați în cubulețe mici, iar ceapa curățată este tocată mărunt.
Într-o tigaie se încălzește uleiul vegetal și se începe călirea cepei.
Morcovul ras se adaugă ulterior în tigaie, iar după câteva amestecări, se adaugă sare și piper după gust, pentru a condimenta amestecul.
Urmează adăugarea dovleceilor în compoziție, amestecându-se din nou totul și prăjindu-se la foc mic-moderat.
Cu un capac acoperiți mixul și lăsați-l să fiarbă ușor, până când legumele se vor înmuia.
Puteți pune piper negru măcinat la sfârșit sau orice alte condimente care vă plac.
Mărarul proaspăt (sau orice alte verdeață preferați) trebuie să fie bine spălată și tocată mărunt.
Brânza este tăiată în cuburi (dacă nu e pe placul dvs., o puteți substitui cu brânză de vaci).
Într-un blender, adăugați ingredientele din tigaie, cubulețele de brânză și mărarul tocat și amestecați până obțineți un amestec omogen.
Odată ce acest pas este realizat, sarcina dvs. este practic completă.
Acum tot ceea ce trebuie să faceți este să lăsați salata la răcit în frigider și apoi să o serviti cu o felie de pâine proaspătă.
Bon appetit!