Turtele cu cașcaval și usturoi întrec cele mai delicioase langoși

Fără îndoială, langoșul se află pe lista de preferințe culinare în casa noastră. Cu toate acestea, recent am descoperit o rețetă care îi eclipsează pe cei mai gustoși langoși!

O dată ce veți degusta aceste turtă dulci cu cașcaval și usturoi, nu vă veți putea opri din mâncat!

Pentru dozarea exactă a ingredientelor, am folosit o cană de 250 ml.

Lista de ingrediente:

– 1 cană de kefir;

– Jumătate de linguriță de zahăr;

– Jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (dizolvat într-o linguriță de oțet);

– Jumătate de linguriță de sare;

– 2,5 căni de făină;

– 150 de grame de cașcaval;

– 200 de grame de brânză de vaci;

– 2 căței de usturoi;

– Jumătate de cană de ulei pentru prăjire.

Iată și procedura de preparare:

Începeți prin a amesteca kefirul cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu dizolvat în oțet. Adăugați treptat făina cernută, amestecându-le în mod continuu cu un tel.

Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și adunați aluatul pentru framântare. După ce ați terminat, puneti aluatul într-o pungă sau înfășurați-l în folie și permiteți-i să se odihnească la temperatura camerei timp de 15 – 20 de minute.

Radeți cașcavalul, apoi amestecați-l cu brânza și usturoiul pisat. Împărțiți amestecul astfel rezultat în 4 părți egale, iar aluatul care a stat la odihnă, împărțiți-l, de asemenea, în 4 părți egale. Întindeți fiecare porțiune de aluat în formă de cerc și așezați umplutura pe jumătate din acesta.

Acoperiți cu cealaltă jumătate de aluat și sigilați marginile.

Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți turtele.

Turtele se servesc calde. Se pot servi chiar și cu smântână unsă pe deasupra.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: