Fără îndoială, langoșul se află pe lista de preferințe culinare în casa noastră. Cu toate acestea, recent am descoperit o rețetă care îi eclipsează pe cei mai gustoși langoși!
O dată ce veți degusta aceste turtă dulci cu cașcaval și usturoi, nu vă veți putea opri din mâncat!
Pentru dozarea exactă a ingredientelor, am folosit o cană de 250 ml.
Lista de ingrediente:
– 1 cană de kefir;
– Jumătate de linguriță de zahăr;
– Jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (dizolvat într-o linguriță de oțet);
– Jumătate de linguriță de sare;
– 2,5 căni de făină;
– 150 de grame de cașcaval;
– 200 de grame de brânză de vaci;
– 2 căței de usturoi;
– Jumătate de cană de ulei pentru prăjire.
Iată și procedura de preparare:
Începeți prin a amesteca kefirul cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu dizolvat în oțet. Adăugați treptat făina cernută, amestecându-le în mod continuu cu un tel.
Presărați puțină făină pe suprafața de lucru și adunați aluatul pentru framântare. După ce ați terminat, puneti aluatul într-o pungă sau înfășurați-l în folie și permiteți-i să se odihnească la temperatura camerei timp de 15 – 20 de minute.
Radeți cașcavalul, apoi amestecați-l cu brânza și usturoiul pisat. Împărțiți amestecul astfel rezultat în 4 părți egale, iar aluatul care a stat la odihnă, împărțiți-l, de asemenea, în 4 părți egale. Întindeți fiecare porțiune de aluat în formă de cerc și așezați umplutura pe jumătate din acesta.
Acoperiți cu cealaltă jumătate de aluat și sigilați marginile.
Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți turtele.
Turtele se servesc calde. Se pot servi chiar și cu smântână unsă pe deasupra.