Să renunțăm la cumpărăturile comerciale și să ne pregătim să gătim langoși acasă!
Ingredientele de care avem nevoie sunt:
1 kg de făină albă
700 g lapte
42 g drojdie proaspătă (sau un cubuleț mic)
10 g sare
15 g zahăr
50 ml ulei de floarea-soarelui
ulei pentru prăjire
Pentru a adăuga gust:
150 g smântână
150 g brânză de oaie sărată
un căţel mic de usturoi
mărar sau ceapă verde, după apreciere
Procesul de preparare:
Toarnați făina într-un bol, adăugați sarea, zahărul și amestecați.
Dizolvați drojdia în laptele călduț și amestecați, apoi turnați peste ingredientele uscate.
Pregătiți aluatul și adăugați uleiul.
Amestecați până se uniformizează și compactează.
Înveliți-l cu folie de plastic și lăsați-l să crească aproximativ 10-15 minute.
Aluatul după creștere.
Transferăm aluatul crescut pe masa de lucru, îl împărțim în două și apoi fiecare jumătate în 6 părți.
Modelăm fiecare parte și o presăm ușor în forme mici de pâine.
Înveliți cu folie de plastic și lăsați să crească alte 10-15 minute.
Turnați mai mult ulei într-o tigaie adâncă și lăsați-l să se încălzească.
Ungem masa de lucru cu ulei și turtim manual langoșii.
Apoi îi prăjim pe ambele părți în tigaie.
Gata! Acum trebuie doar să le așezați pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime și le puteți servi.
Amestecați smântâna cu brânza și verdeața, dacă doriți.
Poftă bună!