Rețetă de post cu perisoare din ciuperci.
Ingrediente:
1 ceapă
1 ardei roșu
200 g varză tocată
3 linguri ulei
jumătate de cutie de roșii
legume
apă, sare, piper, foi de dafin
Ingrediente pentru perișoare:
500 g ciuperci
7 linguri făină
busuioc
3 linguri ulei
pătrunjel
mărar
Mod de preparare:
1. Tăiem mărunt ceapa și ardeiul cu un cuțit. Prajim ceapa și ardeiul într-o tigaie încinsă cu ulei pentru 5 minute.
Adăugăm varza tocată, legumele, apa, sarea și piperul. Amestecăm bine, iar la final adăugăm frunzele de dafin.
2. Pentru perișoare, fierbem ciupercile în apă sărată pentru 10 minute.
3. Mărunțim ciupercile cu ajutorul unui blender. Adăugăm făina, busuiocul, sarea și piperul. Amestecăm foarte bine.
4. Formăm perișoarele cu ajutorul mâinilor și le adăugăm în ciorbă. Gătim la foc mic, până se ridică la suprafață. La final, adăugăm roșiile tăiate cubulețe și verdețuri.
Poftă bună!