Eclere delicioase cu glazura de ciocolata: Pregatirea desertului perfect pentru sarbatori

Ingrediente necesare:

Pentru crema:

3 pahare de lapte

1 cana de zahar (puteti adauga inca 2-3 linguri daca preferati mai dulce)

2 linguri faina simpla

1 lingura amidon de porumb

1 galbenus

1 pachet de zahar vanilat

1 lingura unt

200 g ciocolata cu lapte

Pentru coji:

50 g unt

250 ml apa

un varf de cutit de sare

150 g faina simpla

4 oua

1/4 lingurita praf de copt

Cum pregatim:

Primul pas e crema.

Se toarna laptele intr-o oala, se adauga faina, amidon, galbenus de ou si zahar.

Se amesteca bine cu un tel si se obtine o crema groasa.

Bateti zaharul vanilat cu untul, apoi incorporati in crema obtinuta si lasati sa se raceasca acoperit cu folie de alimentara.

Topiti untul intr-o oala, adaugati apa, un pic de sare, faina simpla amestecata cu praful de copt si gatiti un aluat omogen amestecand continuu.

Luati-l de pe foc, lasati-l sa se racoreasca putin.

Apoi, incorporati ouale pe rand pana cand aluatul este ferm si cu textura adecvata.

Se pun in punga decorativa si se formeaza eclerele pe o tava acoperita cu hartie de copt.

Coaceti pana sunt rumenite, intr-un cuptor preincalzit la 200 de grade Celsius, aproximativ 25 de minute.

Atentie, nu deschidem usa cuptorului in primele 15 minute.

Taiati fiecare ecler in jumatate si umpleti cu crema gatita mai devreme.

In final, topiti ciocolata la bain-marie.

Glazurati capatul fiecarui ecler in ciocolata topita.

Umplem punga decorativa cu ciocolata si decoram eclerele.

Si gata, putem servi!

Pofta buna si sa aveti sarbatori deosebite!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: