Lista de ingrediente:
faina – 280 g
praf de copt – ½ lingurita
sare – un vârf de cuțit
zahar vanilinat – 8 g
unt – 100 g
smantana – 200 g
galbenus de ou – 1 buc.
Ingrediente pentru umplutura speciala:
nuci – 150 g
albus de ou – 1 buc.
zahar – 4 linguri
branza de vaci – 150 g
galbenus de ou – 1 buc.
Metoda de preparare:
Amestecati faina, praful de copt, sarea si zaharul vanilat intr-un bol mare.
Adaugati untul rece taiat cubulete si framantati cu mainile pana obtineti o textura asemanatoare firimiturilor.
Incorporati smantana si galbenusul de ou in aluat, framantand continuu pana devine omogen.
Infoliati aluatul si lasati-l la frigider timp de 15 minute.
Preparati umplutura: bateti albusul cu zaharul pana obtineti o spuma ferma si lucioasa.
Tocati nucile si incorporati-le in spuma de albus, amestecand usor.
Impartiti aluatul in 4 parti, intindeti fiecare bucata intr-un disc cu diametrul de aproximativ 20 cm.
Taiati discul in opt triunghiuri, asemenea unei pizza.
Distribuiti umplutura de nuci pe partea mai lata a triunghiurilor.
Envelopati umplutura cu aluatul, formand astfel rulourile.
Asezati rulourile pe o tava imbracata in hartie de copt.
Pentru a doua varianta de umplutura, amestecati branza de vaci cu galbenusul de ou.
Repetati procedura de umplere si formare a rulourilor cu aceasta noua compozitie.
Asezati si aceste rulouri pe tava de copt.
Coaceti 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Pentru o prezentare de efect, puteti acoperi rulourile cu zahar pudra.
Pofta buna!