Ingrediente necesare:
griș – 200 g;
zahăr – 200 g;
chefir – 400 ml;
ulei de floarea-soarelui – 100 ml;
făină – 220 g;
praf de copt – 1 linguriță;
cacao – 2 linguri.
Cum preparăm?
Începeți prin a amesteca grișul cu zahărul.
Adăugați chefirul la acest mix de griș și zahăr și omogenizați bine.
Lăsați compoziția să se umfle pentru aproximativ 15 minute. Pentru acest proces, acoperiți vasul cu o farfurie.
Turnați uleiul în acest amestec, apoi introduceți 200 g de făină și praful de copt. Amestecați din nou.
Mutați o parte din compoziție într-un alt castron, unde veți adăuga praful de cacao și veți amesteca.
Înrămâiți restul de făină în cel de-al doilea castron cu aluat, și omogenizați.
Ungiți tava de copt cu ulei și formați un model de șah cu aluatul, folosind o lingură.
Folosiți o scobitoare pentru a forma un model interesant pe suprafața prăjiturii, pentru a-i conferi un aspect invitant.
Coaceți această delicioasă prăjitură la 180 grade pentru 35-40 de minute.
Veți obține un pandișpan moale și ușor de făcut. Este o opțiune fabuloasă pentru un desert de servit alături de ceai.
Poftă bună!