La menționarea cuvântului “tort”, fiecare dintre noi își creează în minte o echipă diferită. Unii dintre noi își închipuie savuroasele deserturi din fructe, în timp ce alții se gândesc la mac și brânză învelite într-un aluat suculent. Indiferent de gusturile tale, avem pentru tine o rețetă cu adevărat specială. Chiar și dacă ești la începuturi în arta gătitului, vei reuși cu siguranță să realizezi acest tort cu gem.
Ingrediente:
180 de grame de unt moale
1 ou
130 de grame de zahăr pudră
8 grame de zahăr vanilat
un vârf de cuțiț de sare
310 grame de făină simplă
1 linguriță de praf de copt
350 de grame de gem de fructe
Mod de preparare:
Într-un castron, amestecă untul moale cu un vârf de cutit de sare, până obții o spumă cremoasă.
Adaugă oul, zahărul pudră, zahărul vanilat, praful de copt și făina cernută, și omogenizează până formezi un aluat moale uniform.
Întinde acest aluat într-o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Grosimea trebuie să fie de aproximativ 5 mm. Perforează cu furculiță toată suprafața și dă la cuptor timp de 10-12 minute la o temperatură de 200°C.
În momentul în care foaia este coaptă, îndepărtează marginile cu ajutorul unui cuțit. Prin acest proces, vei obține două dreptunghiuri de dimensiuni egale.
Zdrobește aceste margini îndepărtate și păstrează-le pe moment la o parte.
Acum, întinde gemul pe una dintre foile pregătite, conform gusturilor tale. Acoperă acest strat cu a doua foaie de aluat, și adăugați gem deasupra.
Spre final, presară peste gemul de pe tort, firimiturile de aluat păstrate de la început. Poftă bună!