Învață să pregătești salata de dovlecei, la fel de delicioasă ca cea de vinete

Probabil că oricine o degustă va fi impresionat de gustul său. Află acum ce ingrediente necesită!

Pentru salata de dovlecei – Ai nevoie de:

– 3 căței de usturoi

– Apă

– Un gălbenuș de ou

– 250 ml ulei

– Două linguri de muștar

– 3 dovlecei mari

– Sare, în funcție de preferințe

– 140 g iaurt gras

Mod de preparare:

– Îndepărtează coaja dovleceilor, taie-i în două, scoate-le semințele, apoi rade-i pe răzătorul mare.

– Pune apă cu sare la fiert, într-o oală încăpătoare.

– Când apa a început să fiarbă, adaugă dovleceii rase.

– Lasă la foc mediu, până când devin moi.

– Dovleceii fierti se pun la scurs, sunt apoi clătiți cu apă rece și lăsați să se dreneze de apă.

– Pregătește maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.

– Usturoiul se curăță și se striveste!

– Amestecă dovleceii scurși cu maioneza și iaurt, adaugă sare în funcție de gust, iar în final se adaugă usturoiul și se amestecă totul bine.

Poți testa și rețeta de salată de vinete propusă de Anton Roman:

Ingrediente:

Fii atent după reclame

1 kg vinete (bien coapte, bine colorate, tari, lungi)

1 pahar ulei vegetal

1 ceapă roșie, mare

1 lingură oțet de mere

2 roșii coapte

sare, piper, în funcție de preferințe

Mod de preparare:

Se coace vinetele pe toate laturile, până devin moi. Se curăță imediat de coaja arsă, se sărează și se lasă la scurs, pe un fund înclinat, pentru cel puțin o oră. Se toacă mărunt ceapa, se clătește rapid sub un jet de apă rece (pentru a-i elimina gustul amar) și se lasă la scurs. Se amestecă ceapa cu oțetul.

Vinetele se pisează până devin pastă, apoi această pastă se combină cu uleiul, puțin câte puțin, până se întărește și devine spumoasă. Sosul de ceapă cu oțet se adaugă peste (și piper, dacă mai este necesar). Se ornează salata cu felii de roșii.

Sugestii: se pot adăuga 1-2 linguri smântână și 3-5 căței de usturoi zdrobiți. Vinetele scurse și tocate pot fi combinate cu maioneză.

După ce au fost curățate, ele se amestecă cu o maioneză preparată din 2 gălbenușuri de ou, 200 ml ulei vegetal, 2 linguri de zeamă de lămâie, un vârf de lingură de piper măcinat, 1 lingură de smântână de frișcă și 3 căței de usturoi.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: