Ketchup casnic din roșii – o alegere fantastică pentru gustări

Pregătirea unui ketchup de roșii casnic, incredibil de gustos și aromat, nu presupune doar faptul că îți vei însenina felurile de mâncare, ci și că te vei convinge să nu mai cumpăra unul din magazin. Iată cum poți face asta în mod corect.

Ingrediente pentru dobandirea a 3 litri de ketchup:

5 kg de roșii;

Între 1 și 1,5 kg de ardei roșu;

De la 1 la 1,5 kg de ceapă;

Sare: 2.5 linguri;

Zahăr: 700 g;

Oțet: între 150 și 200 ml;

Piper negru și ienibahar: 5-10 bucați;

Cuișoare: între 5 și 7 bucați;

Scorțișoară – doar un vârf de cuțit.

Metoda de preparare:

Pentru această rețetă, nici utilajul de tocat carne, nici extractorul de sucuri și nici blenderul nu sunt necesare. Tot ce ai nevoie sunt roșiile și puțin timp.

Cu coaja cu tot, tăiem roșiile în patru părți. Adăugăm și ardeiul tăiat în 4 și ceapa tăiată în fâșii.

Pe fundul unei cratițe late, stropim cu puțină apă, pentru ca roșiile să nu se ardă în primele secunde și pentru a evita prăjirea acestora.

Se poate considera necesar acoperirea cratiței cu un capac.

La foc mic, gătim amestecul prin mișcare continuă timp de 15-20 de minute.

Încărcăm apoi conținutul în o sită foarte mare și trecem legumele prin aceasta folosind ajutorul unei linguri.

Lăsăm sosul să se odihnească câteva ore.

Adăugăm sare și zahăr, puțin piper negru și ienibahar, cuișoare și o atingere de scorțișoară.

Acest amestec va contribui la obținerea unei savuri delicate, ușoare, abia perceptibile, dar absolut indispensabile.

Gătim conținutul timp de 30-45 de minute, înlăturând spuma și amestecând într-o mișcare circulară mare.

Trecem prin procesul de închidere a borcanelor sterilizate cu ketchup-ul încă fiert, apoi întoarcem borcanele cu capacul în jos.

În acest moment, vom avea deja un ketchup gustos pregătit.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: