Ingrediente:
Gogonele 2,5 kg
Frunze de hrean după preferințe
Mărar 50 g
Pătrunjel 50 g
Usturoi 1 capățână
Ardei iute 1 buc.
Apă 1,5 l
Oțet 150 ml
Sare 2 linguri
Zahăr 4 linguri
Procedură de preparare:
În primul rând, usturoiul trebuie mărunțit în modul în care vă place mai mult: cu presa de usturoi, pe răzătoarea fină sau cu cuțitul.
Tăiați mărunt ardeiul iute, pătrunjelul și mărarul.
Combină aceste ingrediente cu usturoiul mărunțit.
Umplutura este acum pregătită.
În continuare, curățăm gogonelele, le usucam și realizăm o tăietură adâncă în fiecare pentru a pregăti locul unde vom adăuga umplutura de verdeață.
Organizăm frunze de hrean pe fundul borcanului, apoi adăugăm gogonelele umplute cu amestecul nostru.
Turnăm apa clocotită în borcane, acoperim cu capacele și ne asigurăm să lăsam totul în această configurație pentru aproximativ 10 minute.
Următoarea etapă este să scurgem apa din borcane și să adăugăm sare și zahăr.
Amestecăm cu grijă și punem la fiert pentru 3-4 minute.
Conturează aromele prin a adăuga oțet de 9%, iar apoi lasă să fiarba pentru câteva minute în plus.
Se umplu borcanele cu marinata pregătită și se acoperă cu capace.
Sterilizăm borcanele într-o cratiță, având grijă să căptuşim partea de jos cu un prosop.
Începând de la momentul în care apa fierbe, continuăm procesul de gătire pentru încă 15 minute.
Strângem capacele, întoarcem borcanele cu capacul în jos, le înfășurăm și le lăsăm să se răcească complet. Voila! Gogonelele cu umplutură de verdeață și usturoi sunt pregătite!