Salata delicioasa de gogonele cu ardei: savoare, culoare si textura unica

O combinație minunată între roșiile verzi, ardeii plini de aromă și condimentele deosebite, toate acestea împreună formează o salată care te provoacă cu gustul ei unic. Nici o descriere nu poate egala savoarea deosebită a acestei roșii.

Lista de ingrediente necesare este următoarea:

roșii – 1200 g;

ardei dulce – 300 g;

ardei iute – 1 buc;

usturoi – 1 cap;

frunze de pătrunjel;

zahăr – 2 linguri;

sare – 1 lingură;

ulei vegetal – 3 linguri;

otet 9% – 2 linguri.

Iată și cum vei prepara acest deliciu:

O cantitate proporțională de ingrediente îți va furniza 2 borcane de 1 litru fiecare.

Rosiile le vom tăia în feliuțe de mărime medie.

Ardeiul dulce îl vom tăia în bucăți mai mari, iar pe cel iute îl vom toca mărunt.

Verdeturile și usturoiul vor fi și ele tăiate, de preferat, în feliuțe subțiri.

Roșiile, ardeii (atat dulci cât și iuti), usturoiul și verdețurile le vom amesteca împreună. Adaugăm sare, zahăr, otet și ulei vegetal după gust.

Preparatul rezultat trebuie lăsat la marinat pentru 10 minute, timp în care va începe să își lase zeama.

După acestea,știm salata în borcane prealabil sterilizate și închidem bine capacele.

Ceea ce ne rămâne de făcut este să învârtim borcanele și să le punem la frigider pentru 2 zile. Pentru ca sucul să pătrundă uniform în tot conținutul borcanului, acestea trebuie întoarse periodic.

Borcanele pot fi depozitate în frigider sau într-un subsol rece.

Acest preparat feeric va rezista pană după primele raze ale soarelui de primăvară.

Simplu și rapid, fără sterilizare sau gătit suplimentar, vei obține o salată care îți va încânta simțurile.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: