Vrei să devii expert în gătit clătite? În acest caz, cel mai bun sfat pe care ți-l putem oferi este să investești într-o tigaie specială pentru clătite. Aceasta trebuie să fie cu atât mai plată cu putință, cu o acoperire antiaderentă și cu margini scunde – acesta e secretul clătitelor subțiri și perfecte.
Despre grosimea clătitelor: sunt atât de subțiri încât abia se fac remarcate, dar surprinzător de rezistente. Ingredientul nostru secret este amidonul. În combinație cu făina, acesta conferă clătitelor o textură de vis. Dacă ai deja tigaia specială, clătitele vor ieși perfect.
Ingrediente:
- Ouă – 4 buc
- Zahăr – 4 linguri
- Ulei vegetal – 4 linguri
- Zahăr vanilat – 1 pachet
- Sare – 1 vârf
- Lapte – 2 pahare
- Apă clocotită – 1 cană
- Amidon – 2 linguri
- Făină – 2 pahare
Mod de preparare:
Mai întâi, trebuie să bați ouăle, zahărul, sarea și zahărul vanilat până se omogenizează, apoi să adaugi lapte și ulei vegetal. Imediat ce le-ai încorporat bine, turnează apa clocotită, introduce amidonul și începe să adaugi treptat făina. Vei fi surprins să vezi cât de ușor se combina ingredientele.
Odată ce ai un aluat de clătite perfect, e timpul să aprinzi aragazul. Ungi ușor tigaia specială cu ulei vegetal folosind o perie din silicon și apoi vei începe “coacerea”.
Se toarnă aluatul în tigaie și se lasă să se extindă, mișcând tigaia cu mișcări circulare. Astfel de mișcări îi conferă o textură mai uniformă și un gust mai delicios.
La finalul procesului de gătit: poți unge clătitele cu miere sau dulceața preferată și, dacă dorești, le poți umple cu brânză dulce sau sărată.
Pentru umplutură, poți experimenta cu orice ingrediente îți fac plăcere. Gustul excepțional al acestor clătite se combină perfect cu aproape orice. Poftă bună!