Ingrediente necesare:
Compozitie blattodea:
ouă – 12 bucati
zahăr – 12 linguri
făină – 12 linguri
ulei vegetal – 12 linguri
praf de copt – 12 grame
Pentru ungerea tavii:
ulei vegetal – 1-2 linguri
Compozitie sirop:
apă – 900 ml
zahar granulat – 600 grame
suc de lămâie – de la 1 fruct
Modul de preparare:
Începeti prin a mixa ouăle cu zahărul până când capătă consistența unei spume.
După ce aceste ingrediente se amestecă bine, începeti să adăugați pe rând uleiul, făina și praful de copt.
Se toarnă compoziția într-o tavă deja unsă cu ulei și se pune la cuptor, care a fost preîncălzit la 180°C, pentru o durată de 35 de minute.
În timpul coacerii blatului, trebuie pregătit siropul.
Se pune zahărul într-o cratiță împreună cu apa și se amestecă bine.
Siropul se fierbe pentru 10-15 minute, după care se îndepărtează de pe foc și se adaugă sucul de lămâie.
Blatul copt se taie în bucăți egale și se așează într-un recipient unde se toarnă siropul peste fiecare bucată.
Desertul se lasă la răcit, urmând a fi servit după răcirea completă.