Remarcabil de sănătoase, vinetele se numără printre legumele predilecte ale globului.
În cele ce urmează veți fi introdus în tainele unei rețete care îmbină cu meșteșug vinetele și usturoiul, într-un preparat al cărui gust va fi impossibil de uitat. Ușor de realizat, acest delicates va cuceri și cele mai rafinate papile gustative.
Se vor folosi următoarele ingrediente:
Vinete lungi, 3-4 bucăți
O căpățână de usturoi
O legătură de pătrunjel verde
Ulei de măsline, 100 ml
Sară, piper
Și iată cum se prepară:
Optăm pentru vinete de dimensiuni medii, de preferat lungi și nu prea groase. Le tăiem în felii subțiri, după care încingem grătarul și le coacem pe ambele părți. Într-un vas dispunem, stratificat, un rând de vinete, care se condimentează cu sare și piper, adăugând apoi usturoi pisat și pătrunjel fin tăiat.
Procedăm astfel până când am utilizat întreaga cantitate de vinete. Peste cele dispuse în vas, turnăm ulei de măsline, astfel încât să le acoperim complet. În final, vasul se va lăsa la frigider, câteva ore bune, pentru ca aromele să aibă timp să se îmbine. Se servesc reci, acompaniate de câteva felii de pâine prăjită. Vă asigur, prin gustul lor, aceste vinete cu usturoi vor reîncânta orice masă de post…