Chiftelele de cartofi nu numai că sunt delicioase și satisfăcătoare, dar sunt și incredibil de ușor de preparat. Ele pot fi servite ca aperitive alături de diferite sosuri, sau pot fi felul principal de mâncare însoțit de o friptură preparată la grătar și o salată verde simplă.
Ingrediente:
500 grame cartofi;
1 ou bătut;
2 linguri amidon de porumb sau făină;
2 fire de ceapă verde tocate mărunt sau o ceapă uscată;
1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat;
1 legătură de mărar proaspăt tocat;
3 căței de usturoi;
1/2 linguriță nucșoară măcinată;
sare;
piper;
ulei pentru prăjit.
Preparare:
1. Cartofii se fierb în coajă, după care se lasă să se răcească complet. Ulterior, se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Cartofii rasi se pun într-un castron mare. Peste ei se adaugă oul bătut, ceapa verde tocată mărunt, pătrunjelul, mărarul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul zdrobit, nucșoara măcinată și piperul.
2. Se amestecă bine ingredientele până se obține o compoziție omogenă. Din aluatul obținut se formează 6 chiftele de cartofi. Dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă o lingură de amidon sau de făină. Uleiul se încinge într-o tigaie antiaderentă. Chiftelele de cartofi se prăjesc la foc mic câteva minute pe fiecare parte.
3. Chiftelele se scot pe un platou pe care s-a pus prosoape de hârtie pentru a absorbi grăsimea. Se servesc chiftelele de cartofi fierbinți.
Mult succes în bucătărie și poftă bună!