Branzoaice- Usor de facut, sunt pe placul tuturor

Cel mai bun desert tradițional: Brânzoaice

Desert renumit în gastronomia românească, brânzoaicele sunt iubite de toți pentru gustul lor înconfundabil și textura aerată a blatului. Ușor de preparat, acest meleag autohton surprinde turiștii și încântă papilele gustative ale băștinașilor deopotrivă.

Ingrediente:

Aluat:

făină simplă – 500 g

unt – 75 g

zahăr- 50 g

drojdie – 25 g

lapte – 250 ml

sare – 1 praf

ou – 1 buc

Umplutura:

brânză de vaci – 250 g

zahăr pudră- 60 g

griș – 40 g

smântână – 1 lingură

ou – 1 buc

zahăr vanilat – 1 plic

coajă de lămâie – după gust

Procedeu:

Începeți prin a călzi laptele în care dizolvați drojdia. Adăugați câteva lingurițe de zahăr și lăsați drojdia la activat pentru aproximativ 15 minute, într-un loc calduț. Între timp, cerneti făina printr-o sită fină și adăugați-o peste amestecul de lapte, zahăr și drojdie. Mergeți mai departe cu restul ingredientelor pentru aluat: untul topit și o mică cantitate de sare.

Frecați totul bine pentru a obține un aluat ferm și omogen. Lăsați la crescut pentru 15 minute.

Preparați între timp umplutura. Într-un castron amestecați brânza de vaci, oul, grisul, zahărul pudră, zahărul vanilat și coaja de lămâie, până obțineți o compoziție uniformă și dulce. Adăugați o lingură de smântână și mixați din nou.

După ce aluatul a crescut suficient, întindeți-l pe o suprafață făinuită și tăiați-l în pătrate egale. Adăugați umplutura de brânză în centrul fiecărui pătart și închideți marginile, formând pachetele de brânză.

Araanjați brânzoaicele pe tava de copt, lăsați-le să crească pentru încă 20 de minute, apoi îmbibați-le cu o soluție din ou și lapte. Coaceți la 180°C pentru aproximativ 20 de minute.

După coacere, pudrați generos cu zahăr și serviți-le fie reci, fie calde. Indiferent de modul în care alegeți să vă bucurați de ele, aveți garanția bunului gust. Poftă bună!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: