Descoperiți rețeta rapidă de chiftele din carne de pui și legume – Merită încercate cel puțin o dată

Ingrediente necesare:

30 g de ceapă verde fin tocata

500 g de piept de pui tăiat cubulete sau mărunțit

2 linguri de smântână

2 ouă de dimensiuni mari

2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

80 g de brânză mozzarella rasă

2 linguri de făină

sare și piper după preferințe

jumătate de linguriță de praf de usturoi

jumătate de linguriță de boia de ardei

uleiul necesar pentru prăjire

Modul de pregătire:

Începând, tocați mărunt ceapa și pătrunjelul proaspăt.

@ Tăiați pieptul de pui în bucăți mici.

Într-un bol care conține pui, amestecați 2 ouă mari și 2 linguri de smântână.

Adăugați ceapa, pătrunjelul și mozzarella rasă în mix.

În această fază, amestecați ingredientele uscate și condimentele – adaugând făina, sarea și piperul după gust.

Continuați adăugând un praf de usturoi și boia de ardei.

Consistența amestecului obținut trebuie să fie ușor lipicioasă, dar să-și păstreze forma.

Formați un mix de chiftele folosind mâinile sau o lingură.

Încălziți uleiul într-o tigaie la foc mare.

Când uleiul este fierbinte, așezați chiftelele în tigaie.

Prajiti timp de 2-3 minute pe fiecare parte sau până devin aurii.

După prăjire, scoateți chiftelele din tigaie și lăsați-le pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți-le calde, garnisite cu pătrunjel sau ceapă verde.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: