Pestele care luptă contra bolilor mai eficient decât medicamentele

Ce tipuri de pește și fructe de mare sunt mai sănătoase?

E o întrebare pe care și-o pun mulți oameni când vine vorba despre carne. Consumul de pește este recomandat datorită proteinelor și acizilor grași Omega-3, ce sprijină buna funcționare a întregului organism, însă și sănătatea creierului. Un pește excelent în acest sens este macroul.

Macroul și tonul, în comparație

De multe ori, macroul este comparat cu tonul. Ambii sunt pești mari, grasi cu o textură fermă și sunt adesea ambalați în ulei și conservați. Macroul este, totuși, mai gras decât tonul și are un gust mai bogat, dar mai puțin puternic. Acest pește este o adăugare excelentă la dieta ta dacă îți dorești să consumi mai mult pește, dar nu îți place gustul puternic al altor specii.

Informații nutriționale despre macrou

O porție de 100 grame de macrou crud furnizează 189 calorii și conține 11,9 grame de grăsimi și 89 mg de sodiu. Peștele nu conține carbohidrați, fibre sau zahăr, dar oferă 19 grame de proteine.

Macroul oferă aproape 12 grame de grăsime per porție de 100 de grame. Aproape 3 grame sunt grăsimi saturate, 4,5 grame sunt grăsimi mononesaturate iar 2,9 grame sunt grăsimi polinesaturate. Merită avut în vedere faptul că macroul este bogat în acizi grași omega-3.

De asemenea, acest pește este o sursă excelentă de vitamina B-12, oferind într-o singură porție 7,29 mcg – mult mai mult decât doza zilnică recomandată pentru adulți. Macroul oferă, de asemenea, niacină, fier, vitamina B6, riboflavină, magneziu, fosfor, acid folic și seleniu.

Beneficiile consumului de macrou

Macroul poate contribui la îmbunătățirea sănătății inimii la adulți, la reducerea riscului de declin cognitiv legat de vârstă și la optimizarea sănătății cardiometabolice la copii. De asemenea, consumul de macrou poate ajuta la prevenirea anemiei și poate reduce riscul de diabet de tip 2.

Desigur, aceste beneficii sunt întotdeauna mai bine valorificate în cadrul unui stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată și exerciții fizice regulate. Deci, dacă te întrebi ce pește să consumi pentru a-ți îmbunătăți sănătatea, macroul este cu siguranță o alegere excelentă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: