Banc: După câteva zile în care Adam a început să vină acasă tot mai târziu -…

Banc: După câteva zile în care Adam a început să vină acasă tot mai târziu -…

După câteva zile în care Adam a început să vină acasă tot mai târziu, Eva nu a putut să-și ascundă suspiciunile. De fiecare dată când Adam apărea, părea distras, parcă pierdut în gânduri, și nu mai era la fel de atent cu ea cum fusese la începutul vremurilor. Într-o seară, după ce el a venit din nou târziu, Eva, cu brațele încrucișate și privirea fixată asupra lui, nu a mai rezistat:

– Adam, te vezi cu altă femeie – recunoaște!, spuse ea cu vocea tăioasă.

Adam, uluit și nedumerit, se uită la ea ca și cum nu putea înțelege ce se întâmplă:

– Care altă femeie?, replică Adam, încă șocat de întrebare. Tu ești singura femeie de pe lume!

Eva, cu o privire bănuitoare, nu părea convinsă. Adam își dădu ochii peste cap și încercă să-și vadă de seară, sperând că va trece. Noaptea însă, după ce reușise să adoarmă adânc, se trezi dintr-o dată cu o senzație ciudată. Simțea niște degete fine pe pieptul său.

– Ce faci?, întrebă el somnoros, ridicându-se puțin pe cot.

Eva, stând lângă el, concentrată, îi pipăia cu atenție coastele:

– Îți număr coastele…

Un cuplu decide să plece într-o vacanță bine-meritată în Caraibe, o destinație tropicală despre care visaseră de mult timp. După luni întregi de planificare, soțul pleacă primul, din cauza programului flexibil, în timp ce soția trebuia să rămână încă câteva zile la serviciu, pentru a rezolva ultimele urgențe. Planul era ca ea să i se alăture mai târziu, pentru a petrece împreună o vacanță de vis.

Ajuns la hotel, soțul se relaxează în sfârșit. Vremea era superbă, iar atmosfera exotică era exact cum și-o imaginase. După ce s-a cazat, s-a gândit să-i trimită un e-mail soției, ca să-i spună că totul este în regulă și că o așteaptă cu nerăbdare. S-a așezat confortabil în fața laptopului, a scris rapid mesajul și, fără să fie prea atent, a apăsat butonul „Trimite”. Din păcate, în grabă, a greșit o literă din adresa ei de e-mail.

În același timp, într-o altă parte a orașului, o văduvă în doliu, abia întoarsă acasă de la înmormântarea soțului ei, încearcă să facă față durerii. Îndurerată, se hotărăște să-și verifice e-mailul, în speranța că mesajele de condoleanțe din partea prietenilor și familiei o vor ajuta să treacă mai ușor peste pierderea recentă.

Deschide căsuța de e-mail și observă un mesaj nou, primit tocmai acum. Curioasă, face un clic și începe să citească. Pe măsură ce citea, ochii i se măreau, iar inima i se oprea. După câteva rânduri, leșină și se prăbușește pe podea. Când rudele o găsesc, deschid e-mailul care a provocat atâta șoc. Mesajul era următorul:

„Draga mea, am ajuns bine. Probabil te va surprinde să primești vești de la mine pe această cale, dar acum am calculator aici și poți trimite mesaje persoanelor dragi. Doar ce-am ajuns și am verificat ca totul să fie pregătit pentru venirea ta, vinerea viitoare.

Abia aștept să te văd și sper ca această călătorie să fie la fel de liniștită, ca a mea. Nu-ți lua multe haine, că aici e o căldură infernală.”

Polițistul oprește mașina pentru un control de rutină, iar șoferul, puțin cam agitat, trage pe dreapta. Polițistul se apropie calm de geamul mașinii, observându-l pe conducătorul auto care avea un zâmbet vag pe față și o privire încețoșată.

-Bună seara, domnule șofer! Ați consumat băuturi alcoolice astăzi? întreabă polițistul cu o privire suspicioasă.

-Oh, da, domnule polițist… răspunde șoferul cu sinceritate neașteptată. Am băut o ladă de bere, doi litri de vin și… hmm, cam o sticlă de vodkă.

Polițistul, surprins de răspunsul direct, își drege vocea și ridică sprâncenele.

-Vă rog să suflați aici, spune polițistul în timp ce scoate aparatul de etilotest și i-l întinde.

Șoferul privește confuz către aparat, apoi se uită din nou la polițist, clătinând din cap neîncrezător.

-Să suflu? întrebă el, aproape indignat. Dar de ce, domnule polițist? Nu mă credeți?

DISTRIBUIE CU PRIETENII: