Câţi grame de orez ai nevoie pentru un kilogram de carne la sarmale. Secretele gătitului cu succes

Ai idee câţi grame de orez ai nevoie pentru un kilogram de carne la sarmale? Aici vei afla secretul bucătarilor de succes.

Reţeta perfectă pentru sarmale are la bază echilibrul dintre cantitatea de orez și de carne. Dacă adaugi prea mult orez, sarmalele vor fi prea moi pentru gustul tău, iar dacă pui prea puțin, ele pot să fie prea tari. Acum descoperiț echilibrul perfect între aceste două ingrediente și vei afla cum se prepară cele mai bune sarmale tradiționale românești.

Raportul ideal de orez pentru un kilogram de carne la sarmale

Pentru un kilogram de carne tocată (poate fi de porc sau combinație cu vită), ai nevoie de aproximativ 100 g de orez, ceea ce reprezintă „regula celor 10%”. Acest raport nu se schimbă, indiferent de cantitatea de carne utilizată: pentru două kilograme de carne, ai nevoie de 200 g de orez, pentru trei kilograme de carne – 300 g de orez și așa mai departe. Acest principiu te ajută să te asiguri că sarmalele tale au consistența perfectă.

Ingrediente pentru sarmale tradiționale românești

Pentru o rețetă clasică de sarmale românești ai nevoie de:

1 kg carne tocată (porc sau amestec porc-vita)

100 g orez

3-4 kg varză murată (după gust)

2 cepe mari

Ulei pentru călit

Costiță afumată (opțional, pentru mai multă savoare)

3-4 linguri de bulion

Frunze de dafin

Cimbru și mărar uscat

Sare și piper, după gust

Paşi pentru prepararea sarmalelor tradiţionale

1. Pregătește varza murată

Începe prin a curăța varza de frunzele exterioare și de cotor. Alege frunzele mari și intacte, potrivite pentru înfășurarea sarmalelor. Dacă gustul varzei este prea acru sau prea sărat, clătește-o în repetate rânduri. Specialiștii în arta culinară recomandă folosirea apei călduţe pentru a atenua gustul puternic acru.

2. Călește ceapa și orez

Ceapa se toacă fin și se călește în ulei la foc mic, până capătă o culoare sticloasă. Apoi, se adaugă orezul, bine spălat în prealabil. Amestecul se lasă la călit pentru încă două minute, amestecând constant, pentru a preveni lipirea.

3. Pregătește umplutura

Carnea tocată se pune într-un castron mare, la care se adaugă ceapa și orezul călite, puțin piper, cimbru și mărar. Un truc des folosit de bucătarii profesioniști este adăugarea unui pahar de apă rece la amestecul de carne. Aceasta ajută la frăgezirea cărnii, oferindu-i o textură mai suculentă.

4. Înfăşoară și fierbe sarmalele

Frunzele de varză se taie în bucăți potrivite și se umplu cu amestecul de carne. Sarmalele se asază într-o cratiță mare, peste un strat de varză tocată și, la final, se adaugă bulionul, frunzele de dafin și un pic de apă. Sarmalele se lasă la fiert la foc mic, timp de câteva ore, pentru a permite aromele să se întrăpatrundă.

Ținând cont de aceste proporții și de tehnicile corecte de preparare, vei putea face sarmale delicioase, la fel ca cele gătite după rețetele tradiționale ale bucătăreșelor experte.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: