Cum să îngrijești eficient Cactusul de Crăciun. Garantează-i o înflorire superbă pe durata întregii ierni!

Cactusul de Crăciun, fiind una dintre cele mai apreciate specii de plante de iarnă, necesită o îngrijire și cultivare minuțioasă, pentru a putea bucura privirea cu o înflorire longevivă, care să nu se restrângă doar la perioada sărbătorilor.

1. Perioada de înflorire a Cactusului de Crăciun

Cactusul este o plantă ce se poate bucura de diferite intervale de înflorire, dar farmecul Cactusului de Crăciun constă în faptul că splendorile sale se dezvăluie cu precădere în momentul în care se apropie sezonul sărbătorilor, aceasta fiind și originea numelui speciei.

Înrămarea florilor sale poate fi admirată în intervalul dintre decembrie și ianuarie. Nuantele șarmante pot varia, de la roz până la roșu intens și de la violet până la un roșu-violet subtil. Pentru a ne asigura că bobocii nu se vor ofili înainte de a-și dezveli complet frumusețea, este necesar să ferim Cactusul de Crăciun de curenți și surse de căldură. Așadar, ideal ar fi să nu pozitionăm planta frecvent lângă o ușă deschisă sau în apropierea unui semineu, sobă sau radiator.

2. Care este locul perfect în care să-l amplasăm?

Cactusul de Crăciun se simte cel mai în largul său într-o încăpere cu o temperatură constantă de 20 ° C. Pentru a ne bucura de o înflorire a cactusului cât mai îndelungată în timpul iernii, trebuie să-i asigurăm un loc cu multă lumină. Cu toate acestea, pe parcursul verii, cactusul poate fi așezat și afară, într-o zonă semiumbră, pentru a evita arsurile solare ale frunzelor. Incepând cu primele zile ale lunii septembrie, planta trebuie adusă înapoi în interior. Scăderea expunerii la soare înseamnă că ne vom bucura de înflorirea sa impresionantă în timpul sărbătorilor de Crăciun.

Unul dintre locurile privilegiate în care să așezi cactusul în lunile decembrie și ianuarie este în apropierea ferestrei, astfel încât florile sale să profite de lumina abundentă a zilei pe timpul iernii.

În cazul în care aveți animale de companie, precum câini sau pisici, este crucială o poziționare înaltă a plantei. Consumul unor părți ale plantei le poate cauza animalelor simptome neplăcute, precum diaree sau vărsături. Așadar, acesta trebuie așezat astfel încât animalele să nu poată ajunge la el cu facilittate. În cazul unei intoxicații, se impune o vizită rapidă la veterinar.

3.Cât de des trebuie udăm cactusul de Crăciun?

Originar din pădurile tropicale ale Sudului Americii, cactusul de Crăciun preferă climatul umed. În consecință, trebuie să-i acordăm mare atenție udării, indiferent că se află în plină vară sau iarnă. În sezonul rece, acesta trebuie udăt în mod rațional, evitând înmuierea în apă a farfuriei, dar păstrându-se umiditatea solului. Pe timpul verii, procesul este similar, cu posibilitatea de a pulveriza ocazional apa pe frunze. În seriile verii, momentul ideal pentru udarea cactusului de Crăciun, care are nevoie de cantități reduse de apă, seara. În regiunile cu climă extrem de uscată, se recomandă amplasarea acestuia într-o încăpere cu un mic umidificator sau în preajma altor plante.

Este important să evităm stagnarea apei și să oferim un umiditate constantă, dar nicidecum excesivă, mai ales în perioada înfloririi. Udarea prea generoasă poate conduce la putrezirea rădăcinilor, un proces fatal pentru planta. Inflorirea poate avea loc între decembrie și februarie. În orice caz, după terminarea perioadei înfloririi, cantitatea de apă poate fi redusă. Într-un climat normal, udarea trebuie să se realizeze doar atunci când solul pare uscat la suprafață. Ar merita udarea de două ori pe săptămână pe durata iernii.

Cactusul de Crăciun are o predilecție pentru solurile cu valori ale pH-ului acide și, dacă ar fi posibil, ce conțin turba. Utilizarea îngrășământelor naturale în timpul perioadei de înflorire ar putea spori intensitéa nutriției plantei. În schimb, fertilizarea trebuie oprită atunci când florile încep a cădea. Dacă vrei să fertilizezi, cel mai bun moment pentru a face acest lucru este în timpul primăverii și verii, când creșterea plantelor este maximă.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: