Secretele preparării celor mai gustosi castraveți murați în 5 pași, conform rețetei Dr. Adina Alberts: “Merită să aveți în cămară”

O să vă prezentăm o rețetă delicioasă de castraveți murați, inspirată de medicul Adina Alberts.

Adina Alberts este o cunoscută figură în lumea chirurgiei plastice. În 2003, a fondat propria clinică privată de chirurgie plastică, care este încă în funcțiune și este extrem de apreciată datorită rezultatelor impresionante obținute.

Adina Alberts este căsătorită cu omul de afaceri Viorel Catarama, împreună având o fiică, Briana Maria.

“CEI MAI BUNI CASTRAVETI MURATI IN 5 PASI…

Mi-a plăcut întotdeauna să fac conserve de toamnă. Sunt de acord, legumele au fost mai scumpe acest an. Cu toate acestea, pentru beneficiul sănătății dumneavoastră, consider că meritați câteva borcane cu castraveți murați în saramură, un produs greu de găsit în magazine, în cămara dvs.

Am vorbit în trecut despre beneficiile murăturilor. Murăturile, obținute prin fermentarea naturală a legumelor (fără adaos de oțet), reprezintă o sursă inepuizabilă de sănătate.

Vă întrebați vreodată de ce o femeie însărcinată pofteste adesea la murături? Este o dovadă a beneficiilor acestora, nu-i așa? Micuțul din burtică știe foarte bine ce e bun și ce e rău pentru el… Natura nu greșește niciodată!

Prin fermentarea legumelor se produc bacterii benefice care curăță intestinele de bacteriile daunătoare. De sănătatea intestinului depinde sistemul nostru imunitar. Consumul de murături contribuie la reglarea somnului, scade anxietatea și are un efect antiinflamator, mitigate alergiile, și un potențial anticancerigen.

Atenție, totuși, la cantitatea de sare… Se recomandă ca murăturile de varză, castraveții, gogonelele etc, să fie ținute cel puțin o oră în apă rece, pentru a se desară, înainte de a fi consumate.

Haideți să vedem acum rețeta:

1. Se spală bine castraveții și se taie capetele. Apoi, se așează în borcane.

2. Pentru un plus de savoare, și de sănătate și textură, adăugați în fiecare borcan o bucată mică de hrean.

3. La un litru de apă se adaugă o lingură cu vârf de sare grunjoasă. Se aduce saramura la punctul de fierbere. Nu folosiți niciodată sare iodată la murături!

4. Saramura fierbinte se pune în borcane peste castraveți. Nu închideți imediat… ci abia peste 2-3 ore. Și după ce s-au răcit complet, puneți borcanele undeva la răcoare! Eu le țin în frigider până se mai răcește afară.

5. Puteți adăuga morcovi, sfeclă, țelină, mărar uscat sau verde, boabe de muștar, piper, ienibahar sau puțin chili, dacă vă place…”.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: