Sorin Bontea ne dezvăluie metoda sa: Cum să rezolvi problema varzei prea acre sau sărate pentru sarmale

Ești pe punctul de a pregăti sarmale, însă te confrunți cu o varză murată care este prea acră sau prea sărată? Nu te panica, avem soluția!

Secretul chef-ului Sorin Bontea

Dacă te confrunți cu unele dintre aceste probleme când vine vorba de prepararea de sarmale, Sorin Bontea te ajută cu un truc excelent pentru a salva situația și pentru a te asigura că nu îți vei dezamăgi oaspeții.

Conform lui Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți experți în bucătărie din România, dacă varza este prea acră sau prea sărată, o poți clăti cu apă caldă sau ai posibilitatea să o lași la înmuiat în apă pentru aproximativ o oră înainte de a începe prepararea sarmalelor.

“în cazul în care varza se dovedește prea acră sau prea sărată, soluția este să clătim frunzele în apă caldă sau să le lăsăm la înmuiat pentru o oră”, explică Bontea.

Secretele rețetei lui Sorin Bontea de sarmale

Odată ce a rezolvat problema potențială a varzei, Sorin Bontea este fericit să împărtășească și rețeta sa de sarmale. Acesta optează pentru o combinație de carne de porc și vită, la care adaugă o jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame de ceapă și câteva bucati de costiță afumată, pentru un plus de savoare. El recomandă utilizarea a aproximativ două kilograme de varză murată.

În ceea ce privește condimentele, Sorin Bontea alege să folosească doar câteva dintre acestea, precum 2-3 frunze de dafin, câteva rămurele de cimbru și mărar, sare și piper.

Sorin Bontea ne dezvăluie și secretul său pentru o carne foarte fragedă: “Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se călește în puțin ulei, la foc mic, până când devine translucidă. Apoi se adaugă orezul, pe care l-ați spălat încă de la început. Se lasă la foc mic timp de două minute, amestecând continuu.

Cu aceste precizări asupra rețetei sale, putem înțelege că Sorin Bontea își îndrumă fanii să adauge carnea tocată într-un bol mare, unde să o combine cu amestecul de orez și ceapă, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. De asemenea, acesta ne face recomandarea să adăugăm și o ceașcă de apă rece, care joacă un rol crucial în frăgezirea cărnii.”

DISTRIBUIE CU PRIETENII: