Redescoperă Deliciul Pescăresc: Macrou în Sos de Roșii

Ingrediente de necesitate: 4 bucăți peste macrou, 4 linguri ulei, 1 bucată lămâie, 4 bucăți roșii (pulpa pasată), sare și piper după gust, 150 ml apă, 1 linguriță amidon, 2-3 fire pătrunjel, 1 bucată ceapă roșie.

Rețetă de Macrou Cu Lămâie, Pas cu Pas:

Pentru a începe, pesteșul trebuie să fie bine curățat. Îl spălăm, îi scoatem intestinele și îl porționăm în bucăți de dimensiuni convenabile.

Se taie lămâia în felii subțiri și se introduc în fiecare bucățică de pește. Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei pentru aproximativ 2-3 minute. Adăugăm pulpa pasată de roșii și o lăsăm să fiarbă pentru maxim 10 minute.

Sosul rezultat se combină cu amidonul dizolvat în apă. Îl condimentăm cu sare, piper după gust și îl turnăm într-o tavă.

Peștele se așază frumos de-a lungul tavii, în sos, și se introduce totul în cuptorul preîncălzit la 160C pentru 25-30 minute. Se presară cu pătrunjel mărunțit și se servește cu plăcere.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: