Nutriționistul cunoscut, Mihaela Bilic, împărtășește cu noi modul corect de a pregăti piftia de porc și greșeala obișnuită pe care mulți o fac în sala de mâncare.
“Piftia – multă gelatină, puține calorii”
Sezonul pentru răcituri sau piftie este aici, acestea fiind mâncăruri dietetice, care includ carne fiertă (de porc sau pasăre), multă apă și gelatină. Gelatina este o proteină care se găsește în oase și cartilaje și are capacitatea de a absorbi de 10 ori mai multă apă decât propria greutate. De aceea, pentru piftie, trebuie să folosim multe oase (picioare, cap de porc, spinări de pui sau curcan); doar astfel preparatul final va fi robust și coagulat bine.
Colagenul din pielea de pui și soriciul de porc au, de asemenea, proprietăți gelificante, așa că ar trebui să puneți la fiert și urechi, “adidași” sau gheare în oala cu piftie, chiar dacă eventual nu le mâncați; sucul lor se va întări perfect.
Nu vă rămâne atunci decât să adăugați și bucățele de carne slabă, afumată sau nu, astfel încât amestecul final să fie variat și gustos. Și nu uitați să îndepărtați grăsimea de la suprafață înainte de a o servi!”, explică femeia expertă în nutriție, Mihaela Bilic, pe Facebook.