Ingrediente:
4 ouă,
400g făină,
400 ml lapte,
400 ml apă minerală,
4 linguri ulei,
un praf de sare,
1 pachet de zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Începeți prin a bate ușor ouăle cu un tel, după care adăugați jumătate din făină și lapte, amestecând bine.
Adăugați apoi restul de făină și lapte, un praf de sare, zahărul vanilat și uleiul, omogenizând mixtura pentru a evita formarea bulgarilor.
La final, adăugați apa minerală și amestecați bine.
Lăsați amestecul la frigider timp de 1 oră.
Ungiți tigaia pentru clătite cu câteva picături de ulei și încălziți-o bine, apoi turnați un polonic din amestec în ea și răspândiți-l rapid și uniform pe toate părțile tigăii. Cocți clătita câteva secunde pe o parte, iar apoi întoarceți-o și pe cealaltă parte.
Așezați clătitele una peste alta și acoperiți-le cu folie de aluminiu.
Finalizarea rețetei:
Când ați terminat de preparat toate clătitele, puteți să le umpleți cu tot ceea ce doriți.
O altă rețetă similară cu următoarele ingrediente:
3 ouă,
500 ml kefir,
300 ml apă,
300 g făină,
0,5 lingurițe sare,
0,5 lingurițe bicarbonat de sodiu,
1 lingură zahăr,
3 linguri ulei,
200 g brânză,
2 căței de usturoi,
mărar după gust sau oricare altă verdeață.
Mod de preparare:
Pisați usturoiul și amestecați-l cu mărarul și sarea, frecându-l cu o spatulă de lemn.
Combinați această compoziție cu zahărul și ouăle, amestecând bine cu un tel.
Turnați kefirul rece și apa peste amestec, omogenizându-l, iar apoi adăugați bicarbonatul de sodiu și amestecați din nou.
Inserați treptat făina în mixtură. Dacă aluatul este prea gros, adăugați puțin mai multă apă.
Pe final, adăugați uleiul și brânza rasă. (puteți folosi orice fel de brânză)
Lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute. Apoi, puteți coace clătitele într-o tigaie, așa cum ați proceda cu clătitele obișnuite.
Serviți clătitele cu orice sos preferați sau le puteți consuma simple. Poftă bună!