Ingrediente:
150 g de făină,
225 g de făină de porumb sau mălai fin,
1/2 linguriță de praf de copt,
sare,
100 g unt,
100 g zahăr,
2 ouă,
200 ml de iaurt sau chefir,
unt pentru ungerea tavii în care se va coace prăjitura.
Mod de pregătire:
Într-un vas, se amestecă cele două tipuri de făină, sarea și praful de copt. Se folosește un tel pentru omogenizare.
În untul topit, adăugați zahărul. Continuați să amestecați până la omogenizare și adăugați la rând cele două ouă. Amestecați din nou.
Adăugați iaurtul sau chefirul și continuați să amestecați pentru a obține o compoziție omogenă.
În urma amestecării ingredientelor uscate, se obține o compoziție pe care o puteți turna într-o tavă, pe care ați pregătit-o în prealabil ungând-o cu unt.
Întindeți mixul în mod egal în tavă și introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute.
O rețetă rapidă și simplă care vă garantează un desert delicios și aromat, cu ingrediente accesibile și ușor de preparat.