Secretul lui Sorin Bontea pentru o varză perfectă pentru sarmale

Te-ai întrebat vreodată ce să faci atunci când vrei să gătești sarmale, însă varza este prea acră sau prea sărată? Bucătarul Sorin Bontea ți-a pregătit un truc care te poate scăpa de această problemă.

Sorin Bontea, cunoscut pentru expertiza sa în domeniul gastronomic, sugerează o soluție simplă și eficientă în cazul unei varze prea acre sau prea sărate pentru prepararea sarmalelor. Potrivit acestuia, poți să clătești frunzele de varză în apă călduță sau să le lași la despărat în apă timp de o oră înainte de a te apuca de preparat.

„Dacă varza este prea acră sau prea sărată, putem să spălăm frunzele în apă căldută sau să le lăsăm la despărat timp de o oră”, subliniază chef-ul potrivit surselor de la Ego.

În plus, Sorin Bontea împărtășește și rețeta personală pentru prepararea sarmalelor. Acesta preferă să folosească o combinație de carne tocată de porc și vită, adăugând jumătate de ceașcă de orez, 200 de grame de ceapă și costiță afumată pentru un gust mai intens. Cantitatea de varză murată recomandată este de aproximativ două kilograme.

Despre condimente, chef Sorin Bontea menționează că se folosesc doar câteva, precum 2-3 frunze de dafin, cimbru, mărar, sare și piper. Acesta dezvăluie și pasii pe care îi urmează, precum și trucul secret pentru obținerea unei cărnuri fragede.

„Se curăță ceapa, se spală și se toacă mărunt, apoi se pune la călit în puțin ulei, la foc mic, până când devine sticloasă. Se adaugă orezul spălat în prealabil și se lasă la foc mic două minute, amestecând continuu. Carnea se pune într-un castron mare, unde se adaugă ceapa și orezul călite mai devreme, piper măcinat, cimbru uscat, mărar tocat. Se adaugă la acest amestec și o căniță de apă rece, care va ajuta la frăgezirea cărnii”, explică Sorin Bontea.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: