Cum să cultivi dafin acasă. Sfaturi de plantare și îngrijire

7 pași în cultivarea de dafin în propria grădină

1. Alegerea locației pentru dafin

Alegeți un spațiu în gradina dvs. care este generos cu lumina dimineața și oferă umbră după-amiaza. Ideal este să fie în apropiere de intrările în casă, astfel încât să profitați de parfumul plantelor înflorite.

2. Pregătirea solului

Dicine dorește să planteze dafin trebuie să aibă un sol de tip nisipos și bine drenat. Dacă solul pe care doriți să-l folosiți nu este suficient de poros, adăugați un strat de nisip și unul de compost. Gropile pentru plantare ar trebui să fie cât mai adânci și să fie pline de nutrienți, nisip, compost și pământ întâi, inainte de plantare.

3. Îngrijirea dafinului

Un ingredient esențial pentru sănătatea dafinului este drenajul bun al solului. Din moment ce aceasta este asigurată, singurul lucru pe care trebuie să-l facă este să vă asigurați că planta este udata zilnic pe parcursul verii. În cazul în care frunzele încep să cadă, aceasta este un semn că planta are nevoie de mai multă hrănire sau protecție.

4. Tăierea dafinului

Este esențial să tăiați planta folosind instrumente specifice, bine ascuțite și sterilizate. Pentru a menține dafinul sănătos și frumos, nu uitați de întreținerea periodica. În plus, vă puteți folosi cu ușurință de frunzele acesteia pentru prepararea mâncărilor.

5. Înmulțirea dafinului

Inmulțirea dafinului se realizează cel mai adesea prin butași și prinderea de vârfuri semilemnificate. Acest proces poate dura chiar și trei luni și necesită stimulenți rizogeni.

6. Creșterea tinerilor butași

Butașii vor avea nevoie de un tratament specific pentru a înflori. Acesta include utilizarea unui amestec de turbă și perlit, un mediul cu umiditate bucuroasă și temperaturi cuprinse între 22-27 °C. Asigurați-vă că butașii sunt plantați în ghivece adecvate și că li se acordă îngrijire corespunzătoare pentru ramificare. După plantare, este util să fie stropite cu inhibitori de creștere și să fie transplantate în fiecare 2-4 ani.

7. Îngrijirea dafinului în timpul iernii

Pe timpul iernii, planta de dafin trebuie învelită cu o folie termică specială pentru a o proteja de vremurile friguroase. Fără acest lucru, planta nu va supraviețui.

Beneficiile dafinului

Frunzele de dafin pot avea numeroase utilizări în îmbunătățirea sănătății umane, inclusiv îmbunătățirea digestiei și ameliorarea problemelor respiratorii. În plus, datorită conținutului lor de acid lauric, pot fi utilizate și pentru a ține insectele la distanță. Un alt beneficiu extraordinar al dafinului este că frunzele acestuia pot fi utilizate la gătit, adăugând un gust unic de specialitatea oricărei mâncări.

DISTRIBUIE CU PRIETENII: