O reteta simpla: Peste la cuptor–crocant, savuros si usor de facut

Ingrediente necesare:

1 kg de merluciu congelat

120 ml de ulei

1,5 lingurite de sare

1 lingurita de ienibahar

100g de faina de grau

1 lingura de boia de ardei dulce

1/2 lingurita de boia iute

Procedura de gatire:

In primul rand, decongelati pestele, clatiti-l bine, apoi stergeti-l folosind prosoape de bucatarie.

Dupa curatare, taiati pestele in doua parti si indepartati maruntaiele si partile nedorite.

Dintr-o farfurie adanca, combinati faina, sarea, ienibaharul si orice alte arome pe care le preferati.

Turnati o cantitate de aproximativ 100 ml de ulei pe fundul tavi (suficient cat sa acopere baza).

Imbracati fiecare bucata de peste in amestecul de faina si condimente, apoi asezati-le pe tava de copt unsa cu ulei la baza.

Iisiti putin ulei (aproximativ 20 ml) peste pestele deja aranjat pe tava.

Lasati pestele in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius timp de 20 de minute.

Dupa acest timp, scoateti tava, intoarceti pestele pe partea opusa si lasati-l la copt pentru inca 20 de minute.

Sa va fie de bine!

DISTRIBUIE CU PRIETENII: